Infos

Geregisseerd door : Sherry Hormann
In de zalen vanaf: 17 maart 2010
Speelduur: 124 minuten
Genre: Drama
Land : Engeland, Duitsland, Oostenrijk (2009)
Originele taal: Engels

 Synopsis

Geboren als woestijnnomade in Somalie wordt Waris Dirie op vijfjarige leeftijd besneden, een ingreep die ze weet te overleven. Als ze twaalf jaar is, wil haar vader haar uithuwelijken aan een man van zestig jaar. Ze vlucht en komt terecht bij familie in de hoofdstad Mogadishu. Als haar oom naar London vertrekt als Somalische ambassadeur gaat Waris met hem mee als dienstmeid. In London leert ze lezen en schrijven. Uit angst terug te moeten keren naar Somalie gaat ze haar eigen weg. Ze woont illegaal en werkt als schoonmaakster in een fastfoodketen.  
Dan wordt ze ontdekt als model en gaat een internationale carriere tegemoet. 
 
In 1997 besluit Waris Dirie tijdens een interview te spreken over de meest traumatische gebeurtenis in haar leven en het taboe op vrouwenbesnijdenis te doorbreken. Ze beëindigt haar modellencarrière en wordt door Kofi Annan benoemd tot VN ambassadeur om zich in te zetten tegen vrouwenbesnijdenis.

 VOD

Bekijk Desert Flower via video on demand/streaming.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

Emperors of Nothing - Documentaire
7
08 mei 2024

Emperors of Nothing

Documentaire Regie: Cédric GerbehayeEen meeslepende blik op het leven in een Brusselse gevangenis die berucht is om zijn bikkelharde omstandigheden. Via het dagelijkse leven van de mannen en vrouwen die er wonen, onthult de film de kwetsbaarheid en de hoop van een mensheid die zich probeert te verzetten tegen haar eigen ontkenning

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: