Steven Spielberg gaat een serie maken over Napoleon - Actueel Cinema

   - 

Steven Spielberg maakt bekend dat hij werkt aan een project om het oorspronkelijke script van Stanley Kubrick over Napoleon te bewerken tot een televisieserie.

"We zijn bezig met het samenstellen van een grote productie" voor een zevendelige serie voor de Amerikaanse zender HBO op basis van dit in 1961 geschreven script", zei hij op een persconferentie in Berlijn.

Spielberg had tien jaar geleden al gezegd dat hij dit script van de regisseur van '2001: A Space Odyssey' en 'A Clockwork Orange' aan het ontwikkelen was voor een miniserie. Kubrick, die in 1999 overleed, heeft zijn eigen biopic over Napoleon namelijk nooit voltooid. Nu komt het er eindelijk van. 

Spielberg produceert de serie in samenwerking met Christiane Kubrick en Jan Harlan.

(Belga / HAN)

© Shutterstock

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...
Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen! - Actueel
Actueel

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen!

Na jaren van ontwikkeling beginnen de opnames van 'Riddick: Furya' in augustus in Europa. Vin Diesel keert officieel terug naar de wereld van Pitch Black en de galactische antiheld Riddick, de sci-fi actiefranchise die van hem een begrip maakte. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: