Infos

Originele titel : Bevor der letzte Vorhang fällt
Geregisseerd door : Thomas Wallner
In de zalen vanaf: 14 januari 2015
Speelduur: 92 minuten
Genre: Documentaire
Land : Duitsland, België (2014)

 Synopsis

Gardenia - Before the last curtain falls' neemt je mee in de moedige, hartverwarmende en schokkende levensverhalen van enkele homoseksuele en transseksuele Vlamingen op leeftijd, die zweven tussen een bestaan als man of als vrouw. Regisseur Thomas Wallner volgt de groep amateuracteurs terwijl ze zich klaar maken om voor een laatste keer te schitteren op het podium tijdens een theater-variété tournee. Ze kunnen nog één keer zichzelf zijn, voordat ze naar hun conventionele en vaak moeilijke levens terugkeren. De cast heeft alles meegemaakt. De film vertelt het verhaal van hun grote liefdes, bittere teleurstellingen en onzekerheden; maar ook vooral van hun moed. 
 
De film volgt de glamoureuze performers tijdens het laatste deel van een tweejarige tournee doorheen vijf continenten met de theatershow 'Gardenia', geregisseerd door de Vlaamse topchoreograaf Alain Platel en 'podiumtovenaar' Frank Van Laecke. De film gaat niet over deze show, maar focust op de levensverhalen van de personages en hun podiumervaring waardoor de levens van deze ongewone groep mensen helemaal veranderde.

 VOD

Bekijk Gardenia, Before the Last Curtain Falls via video on demand/streaming.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "Gardenia, Before the Last Curtain Falls"

 Andere films nu in de bioscoop...

Emperors of Nothing - Documentaire
4
08 mei 2024

Emperors of Nothing

Documentaire Regie: Cédric GerbehayeEen meeslepende blik op het leven in een Brusselse gevangenis die berucht is om zijn bikkelharde omstandigheden. Via het dagelijkse leven van de mannen en vrouwen die er wonen, onthult de film de kwetsbaarheid en de hoop van een mensheid die zich probeert te verzetten tegen haar eigen ontkenning

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: