"Veronica Mars"... doet het weer! - Actueel Cinema

   - 
Een niet te missen 'extra'.

Sommige series zijn eendagsvliegen, maar ze slagen er toch in om een kern van trouwe fans achter zich te scharen… die er zelfs geld voor op tafel leggen. We nemen het voorbeeld van het onvoorstelbare Firefly, van de geniale Joss Wedhon (The Avengers). Deze vreemde mengeling van western, gekruist met de Amerikaanse burgeroorlog, en pure sciencefiction, heeft jammer genoeg maar één seizoen mogen duren. Maar er heeft zich niettemin een trouwe community van fans gevormd, die zonder aarzelen geld tevoorschijn halen om Whedon te helpen met het maken van een laatste interstellaire vlucht in het gezelschap van zijn helden: Mal, Zoe, River, Kaylee… Het resultaat? Een fantastische sciencefiction langspeelfilm met als titel Serenity.

Maar nu even terug naar het onderwerp van de dag: Veronica Mars. Veronica (de sprankelende Kristen Bell) heeft het publiek op amper drie seizoenen tijd volledig ingepakt, dankzij haar opzoekingen in de stad van Neptunus, in de rol van een blondje dat niet met zich laat sollen (een Buffy, zonder het fantastische aspect).

Deze door Rob Thomas (90201, Cupid…) gecreëerde wereld kon bogen op heerlijke dialogen en verschillende onderzoeken met een universiteitscampus als decor. Veronica Mars leidt het onderzoek naar de moord van haar beste vriendin, en ook verschillende opdrachten die haar universitaire handlangers haar toevertrouwen, terwijl ze occasioneel ook haar vader, een privédetective, een handje helpt.

De langspeelfilm, die een veelbelovende reputatie heeft (maar niet in de bioscoop zal verschijnen), toont ons hoe Veronica terugkeert naar haar geboortestad, voor een reünie met vroegere vrienden… Maar ze zal erg snel haar onderzoekskit weer bovenhalen om haar ex-vriendje Logan Echolls te hulp te snellen, die problemen aantrekt als een magneet, en betrokken is in een moordzaak.

Wie niet kan wachten zal zich storten op de digitale kopieën en de VOD, die vanaf vandaag beschikbaar zijn. De anderen kunnen wachten tot de film op dvd uitkomt, wat voorzien is voor 7 mei.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: