'The Butler', 'White House Down', 'Night Train to Lisbon', ... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

U verwachtte hem, hier is hij dan: uw langverwachte Cinereview! Vers van de pers! Woensdag is traditiegetrouw de dag van de nieuwe releases! Cinenews helpt u met het maken van de juiste keuze. Bent u meer te vinden voor een politiefilm, romantiek, humor of horror? Of u nu fan bent van Channing Tatum of Oprah Winfrey, deze week vind u ze allemaal terug in de bioscoop!

We beginnen met de film die president Obama heeft doen wenen (naar het schijnt): ‘The Butler’. Regisseur Lee Daniels heeft zich vrij gebaseerd op het leven van Eugene Allen, de butler van het Witte Huis.  In de film wordt de man vertolkt door de talentvolle Forest Whitaker (‘The Last King of Scotland’). Tijdens zijn lange carrière heeft deze bescheiden “Maître d’hôtel’ acht presidenten gekend en gediend. Hij heeft in de schaduw geleefd van enkele van Amerika’s grootste momenten uit de geschiedenis.

De horrorfilm ‘You’re Next’ is duidelijk in de smaak gevallen bij onze critici. Een bende moordenaars vermomd als dieren vallen de familie Davidson aan. Aan de hand van uitgewerkte vallen en boobytraps gaan ze hen één voor één uitmoorden. Maar de jonge Erin blijkt over talenten te beschikken die haar van pas zullen komen om zich te bechermen. Opgepast, niet voor gevoelige kijkers!

Terug naar het Witte Huis met de nieuwste film van Roland Emmerich ‘White House Down’. John Cale (Channing Tatum), agent, wordt aan de kant geschoven door de geheime dienst die instaat voor de veiligheid van de President. Maar terwijl Cale met zijn dochtertje het Witte Huis bezoekt wordt hij de toeschouwer van een paramilitaire aanval. Een mooie gelegenheid om te tonen wat hij waard is!

‘Gibraltar’ van Julien Leclercq is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een alledaagse kerel die in de drugswereld infiltreert om zo zijn schulden af te kunnen betalen. Hoe dieper hij duikt in deze wereld hoe meer hij zal moeten liegen om in leven te blijven. Tot waar zal hij gaan vooraleer hij de bodem raakt?

 

Regisseur Bille August brengt ons de film ‘Night Train to Lisbon’, een filmadaptatie van de roman van Pascal Mercier. Raimund Gregorius, een Zwitserse professor beslist meer te leren over de auteur Amadeu de Prado, die zich dezelfde vragen stelt als hijzelf. Een dramatische film gedragen door Jeremy Irons, Mélanie Laurent en Jack Huston.

 

De film ‘Jimmy P.’ vertelt ons het verhaal van Jimmy Picard, een Indiaan, die na de Tweede Wereldoorlog slachtoffer wordt van mentale problemen. Hij gaat ondersteund worden door Georges Devereux, een zeer geïnteresseerde ethnoloog.

 

 

Ook nog deze week: de komedie ‘Los Flamencos’, de Duitse documentaire ‘Vergiss Mein Nicht’ , de Franse komedie ‘La fille du 14 juillet’,  ‘Le Grand Retournement’ van Gérard Modillat en  ‘Pop Redemption’ van zanger Julien Doré.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: