'Sinterklaas en Koning Kabberdas' in de herfst in de bioscoopzalen verwacht - Actueel Cinema

   - 

Aan het begin van de herfstvakantie, op 27 oktober, verschijnt de derde Vlaamse sinterklaasfilm in de bioscoopzalen. Dat kondigt de VRT vandaag aan. In 'Sinterklaas en Koning Kabberdas' wil een man, die vroeger gepest werd, alle kinderen terugpesten door het boek van Sinterklaas te vervalsen en alle kinderen stout te laten lijken. 

Stijn Coninx regisseert de film, Hugo Matthysen schreef het scenario. Na 'Ay Ramon!' uit 2015 en 'Sinterklaas en de wakkere nachten' uit 2018 slaan ze opnieuw de handen in elkaar voor de derde Vlaamse sinterklaasfilm. In 1993 schreef Matthysen al het verhaal van het televisieprogramma 'Dag Sinterklaas'. In 2019 werd de Sinterklaasvertelling in een nieuw jasje gestoken: daarvoor werkte Ketnet samen met Matthysen, Coninx en het productiehuis Sylvester aan recente sinterklaasverhalen, zoals de jaarlijkse intrede "Hij komt, hij komt!" en het televisieprogramma 'De Sintkrant'.

Eind april zijn de opnames van 'Sinterklaas en Koning Kabberdas' gestart. Dat betekent dat de Sint al in de lente in het land was voor de filmopnames: uiteraard hebben de goedheilig man, Piet en Slecht-Weer-Vandaag dat in alle discretie gedaan. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: