The Visit, Crimson Peak, Freaks of Nature… Uw DVD review, special genrecinema ! - Review Cinema

   - 

Crimson Peak, de laatste nieuwe van Guillermo del Toro, neemt het grootste deel in van deze special. De gotische esthetiek wordt doorgetrokken tot in het kleinste detail, van de architectuur tot het fijnste kledingplooitje, een tragische romantiek die alomtegenwoordig is, en een prachtig spookverhaal… dit nieuwe werk van onze Mexicaanse vriend streelt onze ogen en zet ze tegelijkertijd in vuur en vlam.

Bekijk ook zeker de aanwezige extra’s, kort maar daarom niet minder interessant, ze bewijzen (was dat echt nodig?) dat naast de uitstekende acteurs (Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston…) del Toro ook gedacht heeft aan de kleinste details, de decors, de kostuums en de sublieme fotografie. We zeggen : ja, nog, meer !

Score : 8,5/10 Extra’s : featurettes, verwijderde scènes, …

We gaan verder naar meer oostelijke contreien, meerbepaald Thaïland en Japan. De liefhebbers van surrealistische en fantastische film staan al paraat, daar zijn we zeker van. Natuurlijk gaan we het hier even hebben over de laatste films van Kiyoshi Kurosawa, Journey to the Shore, en Apichatpong Weerasethakul (Cemetery of Splendour). Allebei gebruiken ze het genre om een bredere context te verkennen, leunend naar het mystieke… Een invalshoek die niet genegeerd mag worden. Weerasethakul blijft in het mystieke en karmische van Uncle Boonmee who can recall his past lives, wat een beetje minder zin geeft misschien indien u meer houdt van zingeving en het concrete… Kurosawa verwaarloos zijn geesten niet, en lijkt vrede genomen te hebben met hen, hij gaat zelfs zo ver dat ze de liefde « belichamen ». Na het uitstekende Shokusai komt Kurosawa met een nieuw succes, deze keer meer open, meer toegankelijk voor het grote publiek, en laat ons toe Tadanobu Asano te ontdekken, een acteur die zijn immens talent keer op keer opnieuw bevestigt.

Score (gemiddeld) : 8/10

Wat mogen we nog van M. Night Shyamalan verwachten ? Halve successen, spoelingen, of hoop op een meesterwerk ?

Breek u zich het hoofd er alvast niet over, onze vriend komt namelijk in volle vorm terug ! We hadden eerder al gesproken over Wayward Pines (die hij coproduceert) en deze keer is hij terug met een opmerkelijke film, een found-footage (neen, loop nog niet weg !) die het deze keer wel waard is… Angstig, zenuwslopend en een verontrustende twist, The Visit knaagt daar waar het net pijn doet (dank u beste Claude Peloquin). Ook al is het hier en daar onevenwichtig, het ongemak blijft doorheen de hele film.

Score : 7/10 Extra’s : Making of, verwijderde scènes, …

Aan het andere spectrum van Shyamalan vinden we Paranormal Activity : The Ghost Dimension terug, het voorbeel van hoe het niet moet – dom, slecht in elkaar gestoken en onhandig. Welke producer is er in hemelsnaam met dit idee gekomen ? Ik wil een naam ! Men moest maar durven. Vooral wanneer de Paranormal Activity franchise zo indiscreet gemixed wordt met Poltergeist (zelfs met gesloten ogen valt dit op !). Kortom, geen aanrader…

Score : 2/10 Extra’s : Pfffffff

Tijd om het niveau wat op te krikken ! Met een aanstotelijke, ultra geek en « meta fantastische » film (net zoals The Final Girls waarover we het nog eerder hadden) : Scouts Guide to the Zombie Apocalypse. Zonder complexen, grappig en met de nodige dosis hemoglobine. Cool en zonder enige pretenties, soms zelfs goed in elkaar gestoken (vooral de scène waarin een zombie stript op de grooves van Basement Jaxx). Een waar popcorn moment !

Score : 7/10 Extra’s : Making off, featurettes, verwijderde scènes

In dezelfde lijn, maar minder geslaagd, vinden we Freaks of Nature terug… een leuke bende waar mensen, vampieren en zombies allemaal samen leven… Alles gaat goed tot op het ogenblik dat alles fout loopt. Geen goed idee, vooraal wanneer er net op dat zelfde moment ruimtewezens op Aarde landen ! Ok, het is grappiger op papier dan op het scherm, maar voor een Halloween nacht kan het ermee doorgaan !

Score : 6/10 Extra’s : Blooper, verwijderde scènes, alternatief begin…

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: