Elf nominaties voor "Star Wars" bij MTV-filmprijzen - Actueel Cinema

   - 

De Oscars zijn uitgereikt, en nu staan de MTV Movie Awards op het programma. Met elf nominaties start "Star Wars VII: The Force Awakens" als favoriet in de race om de MTV-filmprijzen. "Deadpool" heeft acht winstkansen, gevolgd door "Avengers: Age of Ultron" met zes nominaties. In de topcategorie beste film concurreren "Creed", "Jurassic World" en "Straight Outta Compton" met de drie favorieten. 

De Amerikaanse zender MTV maakte de kandidaten dinsdag bekend. De prijzen worden op 10 april in Los Angeles voor de 25ste keer uitgereikt. Oscarwinnaar Leonardo DiCaprio kan met zijn rol in "The Revenant" ook de MTV-prijs winnen. Voor zijn strijd met een beer is hij bovendien genomineerd in de categorie 'beste gevecht'. Voor de prijs van beste actrice komen onder anderen Alicia Vikander ("Ex Machina"), Charlize Theron ("Mad Max: Fury Road"), Daisy Ridley ("Star Wars") en Jennifer Lawrence («Joy») in aanmerking. Gastheren van de prijsuitreiking zijn de acteurs Dwayne Johnson en Kevin Hart. Filmliefhebbers krijgen de gelegenheid om hun vookeur online bekend te maken.

De trofeeën, goudgekleurde popcornbekers, geven eerder de smaak van de jongere bioscoopganger weer. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: