Carol, Joy, Problemski Hotel, Welcome Home... Uw Cinereview - Actueel Cinema

 

Ook in het stijlvolle drama Carol moeten de vrouwelijke hoofdpersonages (Cate Blanchett en Rooney Mara) afrekenen met bekrompenheid en onbegrip. In de jaren ’50 was New York namelijk nog niet rijp voor een stomende liefdesrelatie tussen twee dames.



Joy is na Silver Linings Playbook en American Hustle al de derde samenwerking tussen Jennifer Lawrence en regisseur David O. Russell. In dit waar gebeurde verhaal speelt Lawrence een huisvrouw die koppig knokt tegen alle mogelijke vooroordelen om haar uitvinding aan de man te brengen: een revolutionaire dweil.



Het leven van vluchtelingen in een asielcentrum, qua actualiteitswaarde kan Problemski Hotel tellen. Je vindt er echter evenveel absurde humor als donker drama, net als in het boek Dimitri Verhulst.



De humor in de Duitse komedie Er ist wieder da heeft ook een bijtend kantje. Dat kan ook moeilijk anders met een film die inspiratie haalt bij Borat. Het komt erop neer dat Hitler ontwaakt in het moderne Duitsland.



En tot slot is er nog Welcome Home, een Frans drama over twee jongeren die van huis weglopen. Aanvankelijk genieten ze van hun vrijheid, maar wanneer de verveling toeslaat, loopt het plots helemaal mis.



 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: