"The Interview", "Night at the Museum : Secret of the Tomb", "A Most Violent Year"... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview. Net als altijd gaan we het hier weer kort hebben over de nieuwe filmreleases om u te helpen uw favoriete prent uit te kiezen. Na de overdosis pannenkoeken van Lichtmis is het immers weer tijd om emmers gesuikerde popcorn te gaan schransen in de donkere zalen.

We beginnen met “The Interview” van Seth Rogen en Evan Goldberg, die ervoor zorgde dat de vonken hoog oplaaiden tussen het land van Uncle Sam en dat van Kim Jong-un. Het verhaal? Een talkshowpresentator en zijn producer geraken betrokken in een internationaal moordcomplot. De twee kompanen, vertolkt door Seth Rogen en James Franco, ontdekken dat de Noord-Koreaanse dictator een grote fan is van hun programma. Ze besluiten dan ook om hem ter plaatse te gaan interviewen. Uiteraard met zeer kolderieke en politically absolutely not correcte toestanden tot gevolg. In Noord-Korea konden ze er alvast niet mee lachen, maar u wellicht wel.

Night at the Museum: Secret of the Tomb” is het derde luik in de dolkomische “Night at the Museum”-saga. Ben Stiller trekt eens te meer het jasje van suppoost Larry aan en wordt nog steeds vergezeld door zijn vrienden President Roosevelt, Attila, Octavius de Romein, Jedediah en farao Ahkmenrah. Alleen de setting is deze keer anders. Larry verlaat New York en trekt op missie naar Londen, waar hij de magie moet redden voor ze van de aardbol verdwijnt. Het gebruikelijke recept werd weer eens toegepast en we moeten eerlijk zeggen, we hebben er evengoed weer geweldig mee gelachen. Geschikt voor de hele familie.

A Most Violent Year” tapt dan weer uit een heel ander vaatje. Het verhaal speelt zich af in het New York van 1981, het meest gewelddadige jaar dat de stad ooit gekend heeft. Een immigrant probeert een plekje te veroveren in de petroleumbusiness en dat gaat gepaard met heel wat corruptie, geweld en decadentie. Hij dreigt alles te verliezen wat hij samen met zijn gezin ooit heeft opgebouwd. Het is de derde keer dat J.C Chandor een opus neerzet over de menselijke integriteit, na “Margin Call” en “All Is Lost”. Heiligt het doel zelfs de meest verwerpelijke middelen, wanneer dat doel het ultieme is: The American Dream? Benieuwd hoe u erover denkt na deze film.

Jupiter Ascending” is de sciencefictionprent van de week. Jupiter Jones, vertolkt door Mila Kunis, is voorbestemd tot een bijzonder lot. Voorlopig is daar nog niet veel van gekomen, ze heeft namelijk een baantje als schoonmaakster van toiletten. Wanneer Caine, aka Channing Tatum, een genetisch gemanipuleerde krijger opdaagt, begint er schot in de zaak te komen. Jupiter kan eindelijk haar lotsbestemming gaan vervullen: ze is de erfgename van een interstellair rijk. Het gevolg laat zich raden: het evenwicht in onze kosmos zal grondig verstoord worden… Eigenlijk meer een actie- dan een sciencefictionfilm, bestemd voor een volwassen publiek. Om het enigszins magere scenario meer pit te geven werd dan maar wat humor toegevoegd. Goed bedoeld, maar helaas niet geslaagd…

Geen filmweek zonder horrorprent, en deze week is dat “The Taking”. De jonge studente Mia (Michelle Ang) bereidt een doctoraat voor over de ziekte van Alzheimer. In het kader hiervan gaat ze zich interesseren voor Deborah (Jill Larson), een moeder die aan de hersenziekte lijdt, en haar dochter Sarah (Anne Ramsay). Ze ontdekt echter al snel dat Deborah niet alleen aan Alzheimer lijdt, maar ook bezeten blijkt te zijn van een duivelse kracht. Voor de liefhebbers van het genre…

Verder verschijnen deze week ook de Franse echtscheidingskomedie “Papa ou maman”, “What We do in the Shadows”, een Nieuw-Zeelandse komische film over een vampier in de 21e eeuw, “Loin des hommes”, een verfilming met westernallures van de novelle “L’Hôte” uit de bundel “L’exil et le royaume” van Albert Camus uit 1957, “The Go Go Boys: The Inside Story of Cannon Films”, een Israëlische documentaire over de Cannon-studio’s en hun oprichters Menahem Golan en Yoram Globus, en ten slotte een alleraardigst Frans kinderfilmpje met acht nieuwe verhaaltjes rond de paddenstoel Capelito: “Capelito et ses amis”.

Redenen genoeg dus om u knusjes te laten zakken in het pluche van een van onze cinema’s, ver van de koude, donkere winterwereld. Wilt u meer over een bepaalde film weten? Lees er de recensies van onze journalisten op de website nog eens op na.

Tot volgende woensdag, voor een nieuwe Cinereview. Veel kijkplezier!

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: