Filmografie Beyoncé Knowles

Biografie

Beyoncé Giselle Knowles-Carter (Houston (Texas), 4 september 1981) is een Amerikaanse R&B-zangeres, songwriter, actrice en winnares van zeventien Grammy Awards (waarvan 6 bij de Grammy Awards van 2010 dat onder de vrouwelijke artiesten een record betekent voor het behalen van het aantal Grammy's in één jaar). Ook is Beyoncé modeontwerpster en het gezicht van haar eigen lijn: House of Deréon. 
 
Knowles maakte, samen met Kelly Rowland en Michelle Williams, deel uit van de R&B-groep Destiny's Child maar treedt tegenwoordig als soloartiest op. In haar solocarrière vervult haar vader Mathew Knowles de rol van coproducent en haar moeder Tina Knowles die van stylist. In totaal heeft Beyoncé zeventien Grammy's gewonnen: drie Grammy's met Destiny's Child en veertien als solozangeres.

Filmografie Beyoncé Knowles

Dreamgirls - Musical
februari 2007

Dreamgirls

Musical Regie: Bill CondonMet: Beyoncé Knowles, Jamie Foxx, Eddie Murphy,...Effie White, Deena Jones en Lorrell Robinson – drie vriendinnen uit Chicago – hebben een veelbelovend groepje dat The Dreamettes heet. Samen met hun songwriter C.C. White gaan ze naar New York om deel te nemen aan een talentenjacht in het Apollo Theatre. Hoewel de meisjes de wedstrijd niet winnen,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: