Filmografie Vincent D'Onofrio

Biografie

Vincent Phillip D'Onofrio (Brooklyn, 30 juni 1959) is een Amerikaans acteur. Hij won in 1998 een Saturn Award voor zijn bijrol in Men in Black. Hij werd daarbij genomineerd voor onder meer een Emmy Award (voor zijn gastrol in de televisieserie Homicide: Life on the Street) en een Golden Satellite Award (voor zijn hoofdrol in Law & Order: Criminal Intent). 
 
D'Onofrio studeerde aan het American Stanislavski Theater in New York. Behalve in films speelde hij sinds 2001 in meer dan 130 afleveringen van Law & Order: Criminal Intent als inspecteur Robert Goren. 
 
D'Onofrio was van 1991 tot en met 1993 getrouwd met actrice Greta Scacchi, met wie hij in 1991 dochter Leila George D'Onofrio kreeg. Hij hertrouwde in 1997 met de elf jaar jongere Carin van der Donk, met wie hij in 2000 zoon Elias Gene D'Onofrio kreeg. Ook dit huwelijk eindigde in een scheiding, maar het stel kwam later weer bij elkaar en kreeg vervolgens - zonder te hertrouwen - in 2008 zoon Luca D'Onofrio.

Filmografie Vincent D'Onofrio

Nieuws over Vincent D'Onofrio

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: